top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverAnnelien

BackMitra

De BackMitra - ook de beste vriend van jouw rug?

Enige tijd geleden heb ik een cursus afgerond tot gecertificeerd BackMitra-trainer. Ik zet de BackMitra vaak in tijdens mijn yoga-lessen (zowel in de studio, als op de middelbare school, als bij bedrijven), omdat het een ontzettend mooi hulpmiddel is om weer een juiste houding te ontwikkelen. Op mijn website staat nog geen verdiepende informatie over deze 'tool', dus vandaar deze blogpost.


Wat is het?

De BackMitra - een strip waar je op kan gaan liggen en die jou precies laat voelen hoe het met je houding gesteld is. De plek waar de strip druk uitoefent op jouw wervelkolom is de precies de plek waar een kromming in de rug is ontstaan. Dit kan zijn bij het begin van de strip (voor de dames: ter hoogte van bh-bandje - of voor de heren: ter hoogte van het borstbeen), want daar zit vaak de 'knik' voor de ronde rug. Let maar eens op als je achter de computer of achter je bureau zit.. Is jouw houding mooi rechtop, of toch wat ingezakt?


Een andere drukplek die je kan voelen terwijl je op de strip ligt, is rondom je nek/ achterhoofd. Dit zegt vaak wat over teveel het hoofd naar voren laten hangen. Ook wel de 'textnek' genoemd. Oeps, we herkennen het vast: je mobieltje in je handen, je hoofd naar voren gebogen om het schermpje goed te kunnen zien en ook hier: een verkeerde houding.


Voordelen?

Door zeer regelmatig op de BackMitra te gaan liggen, kan de uitlijning van de wervelkolom weer verbeteren. Als gevolg daarvan kunnen de rugspieren zich ontspannen, de bloedsomloop kan makkelijk doorstromen en met als positief resultaat dat rugpijn kan verminderen en verdwijnen.


Het proberen waard lijkt me!

Dus nu aan jou de vraag: wanneer kom jij de BackMitra eens proberen in de studio? Of wil je de BackMitra bij jouw bedrijf (of school) inzetten om de werknemers het belang van een juiste houding te laten ervaren? Er zijn veel mogelijkheden - neem contact met mij op om deze te bespreken. Ik introduceer je graag!

96 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Ahimsa

bottom of page