Zoeken
  • Annelien

It's all about balance..


Shirsasan - hoofdstand - king of the asans!

Balans. Het klinkt zo mooi, maar wat een uitdaging voor mij.

In de meeste yogahoudingen waarbij balans nodig is (zoals de hoofdstand, de schouderstand, de danser, een halve maan of de kraai) lukt het mij meestal wel aardig, maar buiten de yoga vind ik het vaak een ingewikkelde zoektocht. Soms als ik net denk dat mijn leven redelijk in balans is, komt er iets onverwachts, waardoor het toch weer wat instabiel blijkt te zijn. Ik merk wel dat ik steeds vaker en bewuster mijn tijd probeer in te delen, waardoor de balans ook regelmatig wél aanwezig is. Wat een fijn gevoel. Maar op de momenten dat de balans weer eens ver te zoeken is, lees ik daarom steeds opnieuw mijn favoriete stukje uit het boek 'Yoga Girl' van Rachel Brathen. Ik citeer en deel graag met jullie:


'Balans is de sleutel voor alles wat je doet. Dans de hele nacht en beoefen de volgende dag yoga. Drink wijn, maar ook groentesap. Eet chocolade als je daar trek in hebt en boerenkoolsalade als je lichaam het nodig heeft. Draag hoge hakken op zaterdag en loop zondag op blote voeten. Ga winkelen in het winkelcentrum en mediteer daarna op je slaapkamer. Leef uitbundig en sober. Beweeg en sta stil. Omhels alle kanten van je persoonlijkheid en leef je authentieke waarheid. Wees dapper en doortastend en spontaan en luidruchtig, en laat dat een aanvulling zijn op je vermogen om stilte en geduld, ingetogenheid en vrede te vinden. Streef altijd naar balans..'


Dus wat ik ga doen vanavond? Ik installeer mijzelf op de bank, met een maskertje op mijn gezicht, een kopje thee in de hand, een stuk chocolade erbij en een film op Netflix, HEERLIJK! Maar... morgenochtend zet ik de wekker iets eerder, zodat ik de dag start met een fijne yoga-sessie.

Yes, it's all about balance!

21 keer bekeken0 reacties
CONTACT

Kampen

Tel: +31627210275

info@yogalien.nl

KVK: 75647885

Op de hoogte blijven?

© 2019 by YogaLien.  - Algemene voorwaarden