Zoeken
  • Annelien

December


December; naast gezelligheid, lichtjes, genieten van lekker eten, een frisse neus halen buiten in de kou, voor veel mensen ook een maand van drukte en stress. Een lange aanloop naar sinterklaas, de dag daarna de kerstboom in huis halen, vervolgens kerstborrels her en der, daarna kerst vieren met het gezin en/of familie en uiteindelijk ook nog oliebollen (bakken) voor oud&nieuw. Met een zucht sluiten we het jaar af. Moe van al het eten en het gefeest. Zonde! Want het kan ook zo mooi zijn en tijd is zo kostbaar. Lees mee met dit prachtige stukje tekst uit 'Op zoek naar de hemel' van Hans Peter Roel over het begrip 'tijd':


'De boodschap van deze avond is simpel, maar raakt me wel degelijk: je moet het leven aanvaarden, zoals het zich aandient. Vooraf bedachte plannen en verlangens worden achterhaald door de tijd en zijn daarom zinloos. In eenvoudige bewoordingen: leef en geniet in het hier en nu en stop met het maken van plannen. Ik dwaal af met mijn gedachten; hoe anders is het leven van de doorsnee Nederlander? We worden juist getraind om plannen voor de toekomst te maken. Wie geen ambitieuze plannen heeft, telt niet mee. Wie heeft er in Nederland nog tijd om zich eens een dag te vervelen of doelloos rond te lummelen? Alleen als we werkloos zijn of geen ambitie hebben, doen we dat. Tijd is geld en daarom rennen we ons gek! En als het een keer stil is in ons leven, zorgen radio of televisie ervoor dat de stilte snel wordt overstemd. Door het druk-druk-druk-virus vergeten we om te leven en verliezen we het besef van tijd. Ineens is het oudejaarsavond en is er wederom een kostbaar jaar uit ons leven verloren gegaan in de drukte van alledag. Tijd krijgen we nooit meer terug en we kunnen het niet meer overdoen. Daarom is tijd het meest waardevolle dat de mens bij zijn geboorte meekrijgt en we weten nooit hoeveel tijd we krijgen toebedeeld.'


Mijn wens voor december? Een maand waarin je geniet - volop en van elke minuut! Van je kopje koffie, je warme douche, je kerstboom en alle warmte en gezelligheid om je heen!

Annelien


19 keer bekeken0 reacties
CONTACT

Kampen

Tel: +31627210275

info@yogalien.nl

KVK: 75647885

Op de hoogte blijven?

© 2019 by YogaLien.  - Algemene voorwaarden